AMACIMIZ
Masanın kuruluş amacı; engellilere ve ailelerine sağlık, eğitim ve istihdam hizmetlerinde danışmanlık ve sosyal destek vermek, engellilerin yaşam kalitelerini arttırmak ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamaktır.
ENGELLİLER MASASININ, NİSAN-MAYIS-HAZİRAN AYINA İLİŞKİN 3 AYLIK FAALİYET RAPORU
1- Bağlar Belediyesi Engelliler Masası yaklaşık 1 yıldır kurulan ve engellilere yönelik faaliyet yürütün birimdir. Engelliler Masası Bağlar Belediyesini temsilen Diyarbakır Engelliler Platformu Sekreteryası’nda aktif görev almaktadır.
2- 03.03.2010 Sümer Parkta düzenlenecek olan ‘ İşitme Engelliyle Nasıl İletişim Kurabilirim’ başlıklı dersse Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde Kursiyer katılımı sağlanmıştır.
3- 02.04.2010 tarihinde , Görme Engelliye Milli Eğitim Bakanlığından İstihdam Barajı konulu Basın Açıklamasına Bağlar Belediyesi Engelliler Masası katılım sağlamıştır.
4- 19.04.2010 tarihinde Belediyemizin Engelliler Masasına Dijital Kulaklık için Başvuru yapan Halime GÜL adlı İşitme engelli yurttaşımıza işitme cihazı alınmıştır.
5- Diyarbakır Engelliler Platformunun 16 Mart 2010 tarihinde saat 13:30’da olağan toplantısına Ankara’dan gelecek olan İnsan Hakları Ortak Platformu Temsilcilerinden olan Zeynep GÜLTEKİN, Ferya SALMAN ve Özlem ALTIPARMAK’IN da katılımıyla gerçekleşen ‘ Ulusal ve Uluslar arası hukukta engelli hakları’ konulu toplantıya Bağlar Belediyesi Engelliler Masası olarak katılım sağlandı.
6- Belediyemizin Engelliler Masasına resmi başvuruda bulunan Diyarbakır İşitme Engelliler Spor Kulübünün 11.03 2009 tarihinde Bağlar Belediyesi Kapalı Spor Salonunun tahsisine olumlu cevap verildi.
7- Belediyemizin Engelliler Masasına Nakdi yardım talebiyle 15.10. 2010 tarihinde başvuru yapan Görme Engelli Baver ARSLANOĞLU’NA 19.04.2010 tarihinde nakdi yardım yapıldı.
8- 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına yönelik yapılacak olan farkındalık ve bilinç yükseltme planlandığı, görüş ve önerilerin alındığı 12.04.2010 tarihinde yapılan toplantıya Bağlar Belediyesi Engelliler Masası adına katılım sağlandı.
9- 02.04.2010 tarihinde gerçekleştirilen ‘Görme Engelliye Milli Eğitim Bakanlığından İstihdam Barajı’ adlı basın toplantısına Belediyemiz Engelliler Masası adına katılım sağlandı.
10- 29.04.2010 tarihinde pazartesi günü saat 10:00’da Bağlar Belediyesi Engelliler Masasında tarafından, Belediyemize başvuruda bulunan ve % 90 engelli raporu bulunan bedensel engelli Yunus TURAN adına velisi Ferit TURAN’A bir adet tekerlekli sandalye hediye edildi.
11- 10-16 Mayıs 2010 Engelliler haftası ile ilgili yapılacak farkındalık ve bilinç yükseltme çalışmaları çerçevesinde düzenlenecek olan konser için 16 Mayıs 2010 tarihinde 13:00-17:00 saatleri arasında belediyemizin Kapalı Spor Salonunun tahsis edilmesi sağlandı.
12- 10-16 Mayıs Engelliler Haftasına yönelik 10 günlük etkinliklere ait belirtilen etkinlik programında Bağlar Belediyesi Engelliler Masası aktif görev almış ve Bağlar Belediyesini Temsilen çalışmalarda yer almıştır.
Etkinlikler programı:
- Yürüyüş “Engellerden arındırılmış bir yaşam için..”
Tarih :7 Mayıs 2010 Cuma günü
Saat :18.00’da
Yer :Sanat sokağı (Carrefour marketin önünden başlayacak)
Tarih :8 Mayıs 2010 Cumartesi günü
Saat :10.00
Yer :Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor tesislerinde. Şilbe’de (Yolaltı köyü)
Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği, Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor, Futbol Federasyonu organizasyonunda
“Sanatla engelleri aşıyoruz.”
Açılış
Tarih : 10 Mayıs 2010/ Pazartesi
Saat : 17.30
Yer : Sümerpark Engelli Destek Merkezi
10-17 Mayıs 2010 tarihlerinde Engelli Destek Merkezinde açık olacak.
- Turnuvalar “Engelliler yarışıyor”
Tarih :9 Mayıs 2010 tarihinde Pazar günü
Saat :10.00’da
Yer :Sümerpark Engelli Destek Merkezi
Masa tenisi sponsoru Tüm Bel Sen
Satranç sponsoru BARO
Bilardo sponsoru Yenişehir Belediyesi
Braille okuma sponsoru TTB
İşaret dili sponsoru Sur Belediyesi
Tavla sponsoru Kayapınar Belediyesi
Domino sponsoru Mimarlar Odası
“Kentin engelliler açısından yaşanılabilir hale getirilmesi”
Tarih :12 Mayıs 2010/ Çarşamba
Saat :14.00
Yer :Sümerpark sinema salonunda
Davetli Katılımcılar: Valilik, belediye başkanları, imar birimleri, ruhsat birimleri, fen işleri birimlerimiz, engelli ve engelsiz STK’lar
“Bazen Rüya Bazen Gerçek”
Tarih : 12 Mayıs Çarşamba günü
Saat : 16.30’da
Yer : Kayapınar Belediyesi Cegerxwîn Kültür Merkezi Tiyatro salonunda
May yayıncılık kültür ve sanat etkinlikleri, Kayapınar Belediyesi, Özel Özel Eğitim Kurumları Derneği organizasyonunda
- Görme engelliler kültür sanat etkinliği
“Skeç, şiir ve müzikli etkinlik”
Yer : Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonu
Tarih :12 Mayıs 2010 Çarşamba günü
Saat :19.00-22.00
Ail İhsan Arslan İÖO ve Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda
- İşitme Engelliler Tiyatrosu
“Ağanın Kızı”
Yer : Kayapınar Belediyesi Cegerxwîn Kültür Merkezi Tiyatro salonunda
Tarih :15 Mayıs 2010 Cumartesi günü
Saat :14.00-16.00
Surkent İşitme Engelliler Derneği ve Kayapınar Belediyesi organizasyonunda
Judo ve basketbol gösteri şovuyla
Konuk Sanatçılar :Mehmet ATLI, Koma Rewşen, Ozan Önder, Adnan Sevik, Mazlum Acar
Yer : Bağlar Belediyesi Kapalı spor Salonu
Tarih :16 Mayıs 2010 Pazar günü
Saat :19.00-22.00
Yer : Ziyagökalp kapalı spor salonu
Tarih : 11 Mayıs 2010/Salı
Saat : 13.00’da
Görme engelliler spor kulübü organizasyonunda
“Benim adım sam”
Yer : Sümerpark Sinema salonunda
Tarih : 11 Mayıs 2010 Salı
Saat : 19.00’da
“Aşkın gözü kördür”
Yer : Sümerpark Sinema salonunda
Tarih : 14 Mayıs 2010 Cuma
Saat : 19.00’da
“Kelebek ve dalgıç”
Yer : Sümerpark Sinema salonunda
Tarih : 17 Mayıs 2010 Pazartesi
Saat : 19.00’da
“Başka dilde aşk”
Yer : Sümerpark Sinema salonunda
Tarih : 19 Mayıs 2010 Çarşamba
Saat : 19.00’da
13- 29-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında İnsan Hakları Ortak Platformu ile Diyarbakır Engelliler Platformunun düzenlediği ‘Genel değerlendirmeler ve Öneriler’ toplantıya Bağlar Belediyesi Engelliler Masası katılım sağlamıştır.
14- 10.06.2010 tarihinde Diyarbakır Engelliler Platformunun düzenlediği, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde yaşanan zihinsel engelli çocuğa yönelik tecavüz girişimini protesto etmek amacıyla gerçekleştirilen basın açıklamasına Bağlar Belediyesini Temsilen Engelliler Masası katılım sağlamıştır.
15- 22.06.2010 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü İşbirliğince ‘İşitme Engelliler Tercümanlık’ programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sertifika törenine Bağlar Belediyesi Engelliler masası katılım sağlamıştır.
16- 10-30 Haziran 2010 tarihleri arasında KAMER VAKFI ve Sabancı Üniversitesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ‘Engeller Kalkıyor’ projesi kapsamında Engelli Hakları konusunda eğitim amaçlı düzenlenen toplantılara Bağlar Belediyesi Engelliler Masasınca destek verilmiştir.