Bağlar Belediyesinden sokağa atılan aileye ilişkin açıklama

25.07.2017

Bağlar Belediyesi geçtiğimiz günlerde basında yer alan  “ Engelli çocuklarıyla sokağa atıldı” başlıklı habere ilişkin açıklama yaptı.

Bağlar Belediyesi geçtiğimiz gün Fatih Mahallesinde yaşanan olaya ilk günden itibaren müdahale ettiklerini ve çözüm üretmek için ellerinde geleni yapacaklarını açıkladılar. Yapılan açıklamanın devamında ise şu ifadeleri yer verildi: ‘’ Mahalle sakinleri tarafından Belediyemizin çağrı merkezine 18.07.2017 tarihinde gelen şikayette Fatih Mahallesinde  bir evde çöp ve hurda yığını olduğu ve bunların kaldırılması talep edilmiştir.  Gelen şikayeti değerlendirerek söz konusu bölgeye giden Zabıta Müdürlüğü ailenin durumuna ilişkin ön araştırma yapmıştır. Söz konusu evde Saliha Bayram ve engelli olan 2 çocuğuyla beraber kalmaktadır.  Zabıtalar evde ve sokakta bulunan çöp ve hurda yığınlarını kaldırmak isteyince aile bireylerinin saldırgan tutumuyla karşılaşınca geri çekilmek zorunda kalmıştır. Dün ve bu sabah  yapılan incelemelerde çöplerin ve hurdanın aile bireyleri tarafından toplanıp satışı yapıldığı ve daha sonra sokağın temizlendiği tespit edilmiştir. Aile ekonomik geçimini bu şekilde sağladığı da mahalleli tarafından doğrulanmıştır. Bağlar Belediyesi olarak bugüne kadar yoksul ve yardıma muhtaç birçok aileye düzenli olarak gıda, giyim ve nakdi yardım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Söz konusu bu ailemiz tarafından bizlerden herhangi bir talebi bugüne kadar olmamıştır. Belediye olarak hemen ailenin durumunu araştırdık. Ailenin ihtiyaçlarını gidermek bizlerin en önemli görevlerinden biri olduğunu belirtmek isteriz.“