Solin’de çocuklara ‘ İhmal ve İstismar’ konusu anlatıldı

5.09.2017

Bağlar Belediyesi  Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezi, son zamanlarda artış gösteren ihmal ve istismarlara karşı farkındalık  çalışması başlattı.  Bu kapsamda ilk olarak ebeveynler ihmal ve istismarı konusunda bilgilendirildikten sonra çocuklarla da eğitim çalışması düzenledi.

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezinde çocuklarla ‘İhmal ve İstismar’ konulu eğitim çalışması düzenledi. Eğitim çalışması ilk olarak 4 ve 6 yaş arasındaki okul öncesi çocuklarla yapıldı. Çocuk  Gelişimci Aynur Özbay tarafından verilen eğitimde vücudumuzu tanıyalım,  özel bölgeleri tanıyalım, Dokunma Nedir, İyi Dokunma Nedir, Kötü dokunma nedir ve  Güven konuları anlatıldı.

Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezinde eğitim alan 4-6 yaş aralığındaki 200 öğrenciye “İhmal ve İstismar“ konulu eğitim çalışması önümüzdeki günlerde de devam edecek.