Basına ve Kamuoyuna

5.09.2017

Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat partisinden ihraç edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Başkan Akat yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi,”Partimden ihraç edilmemle ilgili kararın Basına ve Kamuoyuna yansımasıyla birlikte gelişen gelişmeleri doğru okumak ve yorumlamak gerektiğe inanıyorum.

Bu nedenden dolayı gerek şahsıma gerek partime art niyetle her nereden gelirse gelsin karalamaya yönelik gelişmelere itibar edilmemesi için halkımız ve kamuoyuyla paylaşma gereği duydum.

Günümüz Türkiye ve Ortadoğuda sıcak gelişmelerin ışığında çok daha acil sorunlar varken ihraç kararının sürekli gündemde tutulmasını doğru bulmuyor ve halkımıza yarar getirmeyeceğimi belirtmek istiyorum.

Demokratik öz ve ilkeler çerçevesinde elbette tartışmalar olmalı ve olacaktır. Bu da doğru pratiğin gelişmesi için zorunludur.

Son olarak partimin değerlerine, ilkelerine inancımı koruyor ve bunun sürdürücüsü olacağıma her şart altında bağlılığımı belirtiyorum. Hiçbir emeğin ve değerin partide kaybolmayacağına her zaman inandım ve inanmaya devam edeceğim.  Çünkü bizler haklı bir davanın mensuplarıyız. Bizlere düşen toprağa düşen ilk damla gibi bu inancı muhafaza etmek ve umudumuzu barış ve özgürlüğe götürmektir. Değerlere ve halkımıza bağlı olma inancımla tüm halkımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Birsen KAYA AKAT BELEDİYE BAŞKANI

PARKLARIMIZ