English Kurdi Türkçe
251 93 00

Bağlar Belediyesi ikinci kadın buluşması: 5 yıllık Stratejik Palanı sizlerle hazırlayacağız

4.07.2024

Bağlar Belediyesi’nin başlattığı kadın buluşmalarının ikincisi Mevlana Halit Mahallesi’nde gerçekleşti. Eş Başkan Leyla Ayaz, 5 Yıllık Stratejik Plan hazırlanırken kadınların da dahil olmasını istediklerini belirterek, “Stratejik planımızı masa başında değil sizlerle hazırlamak istiyoruz” dedi.

Kadın belediyeciliği hedefiyle yola çıkan Bağlar Belediyesi, kadın buluşmalarının ikincisini düzenledi. İlki Bağcılar Mahallesi Bağ Evi’inde düzenlenen buluşmanın ikincisi, Mevlana Halit Mahallesi’nde bulunan Kardelen Kadın Parkı’nda gerçekleşti.

Buluşmaya Eş Başkan Leyla Ayaz, Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş Açmaz ve müdürlük yetkilileri, belediye meclis üyeleri de katıldı.

Bulaşmanın açılış konuşmasını yapan Eş Başkan Ayaz, Bağlar Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planı hazırlık sürecinde kadınların ihtiyaçları ve taleplerini belirlemek, plan ve projeleri bu doğrultuda hazırlamak için kadınlarla bir araya geldiklerini ifade etti.

‘Planlamalarımızı sizlerle yapmak istiyoruz’

5 yıllık Stratejik Plan hazırlanırken, bunu masa başında otururken değil, kadınlarla birlikte yapmak istediklerini aktaran Ayaz, “5 yıllık Stratejik Planımızı kadınlarla birlikte hazırlamak istiyoruz. Planlamalarımız sizlerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkacak. Bu nedenle sizlerin de bu sürece katılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kadınlarla bire bir iletişim kurarak, sorunlarını, talep ve önerilerini dinleyen Ayaz, kadınlar ve çocuklar için imkanlarını sonuna kadar zorlayacaklarını, talepleri karşılamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ayaz son olarak, kadınlarla buluşmalarının süreceğinin altını çizdi.

‘Madde bağımlılığına karşı politikalar üretilmeli’

Ayaz’ın yaptığı kısa konuşmanın ardından söz alan kadınlar, öncelikle madde bağımlılığına karşı çözüm bulunması amacıyla politikalar üretilmesini, gençler ve çocuklar için hem sosyal hem de eğitim alanlarının artmasını talep etti. Bu konuda kendilerinin de elinden geleni yapacağını belirten kadınlar, mahallede öncelikli olarak bu sorunun çözülmesi için harekete geçilmesini talep etti.

‘Temizlik konusunda farkındalık yaratılmalı’

Yine mahalledeki temizlik çalışmalarının artırılmasını, bu konuda farkındalık yaratacak çalışmalar yapılmasını talep eden kadınlar, parkların ve sosyal yaşam alanlarının artması talebini de dile getirdi.

Hem gençler hem de kendileri için istihdam yaratacak kooperatifler ve meslek edinme atölyelerinin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten kadınlar, istihdam alanlarında yer almak istediklerini vurguladı.

Kadınların talepleri ve ihtiyaçları tek tek not alınırken, çocuklar için de Bağlar Belediyesi’nin atölye ve kurslarına yönlendirme yapıldı.