English Kurdi Türkçe
251 93 00

5 yıllık Stratejik Plan için kırsal mahallelerin muhtarlarıyla toplantı düzenlendi

4.07.2024

Bağlar Belediyesi 5 yıllık Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında kırsal mahallelerdeki muhtarlarla toplantı düzenledi. Muhtarların talep ve önerileri kayıt altına alınırken, Eş Başkan Leyla Ayaz, 5 yılı birlikte planlayacaklarını vurguladı.

Bağlar Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Plan hazırlığı çerçevesinde toplantılarını sürdürüyor. 5 yıllık Stratejik Plan’ın hazırlığı sürecinde Bağlar’a bağlı kırsal mahallelerin muhtarlarıyla toplantı düzenlendi.

Belediye Gençlik Merkezi’nden düzenlenen toplantıya Eş Başkan Leyla Ayaz, Eş Başkan Yardımcıları Jiyan Aslan ve Reşat Yücel, birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılışını yapan Eş Başkan Leyla Ayaz, 5 yıllık Stratejik Plan hazırlığı sürecinde muhtarların görüş ve önerilerinin önemli olduğunun altını çizerek, köylerde yaşanan sorunların giderilmesi ve önümüzdeki 5 yılı planlamak açısından taleplerin dile getirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘Çözüm için harekete geçtik’

Eş Başkan Yardımcısı Reşat Yücel ise her ne kadar büyük bir borçlanma ile belediye devralınmış olsa da bu durumu gerekçe kılmadıklarını, sorunların çözümü için harekete geçtiklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi ile de ortaklaşmaları gereken alanlarda görüşmeler yaptıklarını belirten Yücel, bugüne kadar kırsal mahallelerden gelen talepler doğrultusunda yaptıkları çalışmaları aktardı.

‘5 yılın planlamasını birlikte oluşturacağız’

Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan da söz alarak, 5 yılın planlamasını oluşturmak için bu buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşların sorunlarını en iyi muhtarların bildiğine dikkat çeken Aslan, bu taleplerin kendilerine iletilmesini istedi ve buna göre birlikte planlamalar yapmanın önemine vurgu yaptı.

‘Önceki dönemde taleplerimiz karşılanmadı’

Toplantıya katılan muhtarlar da söz alarak yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirdi. Özellikle yol konusunda ve parke taşı konusunda eksikliklerin olduğunu ifade eden muhtarlar, su, alt yapı, çöp konteynerleri konusunda eksikliklerin giderilmesi için çalışmalar yapılmasını talep etti.

Geçtiğimiz 5 yılda taleplerinin karşılanmadığını ifade eden muhtarlar, belediyeden beklentilerinin çıkacak plan ve projelerin hayata geçirilmesi olduğunu vurguladı.

Yine sağlık ocakları, çocuklar için parklar konusunda da eksiklikler olduğunu aktaran muhtarların tüm talepleri not alındı.

‘Halkla ortak hareket eden bir belediyecilik anlayışına sahibiz’

Toplantı sonunda söz alan Eş Başkan Leyla Ayaz, toplantıların süreciğini, değerlendirmeler yapılacağını aktardı. Halkla ortak hareket eden bir belediyecilik anlayışına sahip olduklarının altını çizen Ayaz, tüm sorunlara cevap olmak için çalışacaklarını vurguladı.